Natuurlijk Leiderschap in Verbinding

Wil je:

□ Anderen mobiliseren om je doelen te bereiken?

□ Conflict en weerstand omzetten in positieve verandering?

□ Je eigen ruimte innemen en bewust je eigen grenzen kunt bepalen?

Ben je bewust met je eigen ontwikkeling bezig? Loop je tegen blokkades aan in het bereiken van je doelen? Wil je inspiratie opdoen vanuit de natuurlijke wijsheid van paarden? Dan is dit dè training voor jou.

Voor leidinggevenden, ondernemers, trainers, (aspirant)(paarden)coaches, HR professionals, en zorgprofessionals die effectief en met plezier de uitdagingen van hun dagelijkse praktijk willen aangaan.

Je onbewuste ervaringen bepalen je identiteit in je werk, de manier waarop je op uitdagingen reageert, en vaak ook het type vraagstukken dat je op je pad krijgt. Dit kan een kracht zijn, maar ook een valkuil.

Paarden spiegelen onze talenten, uitdagingen en blokkades in hun natuurlijke reacties. In interacties en oefeningen met paarden, krijg je de inzichten die jij nodig hebt om vanuit jouw authentieke kracht je uitdagingen aan te gaan.

Door de onbevooroordeelde aanwezigheid van de paarden en de intervisie met andere professionals, kom je dichter bij de kern van wat jou bewust en onbewust drijft. Van daar uit kun je anderen effectiever begeleiden naar het gewenste resultaat.

 Eponaquest en De Weg van het Paard

Je maakt kennis met de Eponaquest trainingsoefeningen, instrumenten, inzichten voor interpersoonlijke communicatie, en leiderschap die gefocust zijn op:

  • het inzetten en in balans houden van De Vijf Rollen van een ‘Meesterherder’
  • het onderhouden van verbinding in relaties
  • effectief handelen naar de informatie achter je emoties
  • je lichaam als sensor begrijpen
  • productief communiceren vanuit je authentieke zelf
  • het aangeven van gezonde grenzen

Deze instrumenten zijn ontwikkeld over een periode van meer dan 20 jaar door Linda Kohanov (foto bovenaan, genomen tijdens een demonstratie in België in 2014).

Eponaquest LLC brengt de kennis van leiderschaps-, zorg- en paardentrainingsexperts samen. De aanpak combineert de nieuwste ontwikkelingen in de Westerse psychologie met eeuwenoude wijsheid uit de Oosterse mindfulness en het Noordamerikaanse sjamanisme.

 

Wat deelnemers zeggen:

Wat ik geleerd heb is hoe belangrijk een actieve opstelling is in leiderschap.’

‘De paarden die je inzet zijn de spiegels, maar, Josselien, jij bent de paardenkracht die uiteindelijk leidt tot de transformatie.’

‘Wat ik sterk vond was het werken in een klein groepje en de aandacht voor elkaar.’

‘Paarden spiegelen ons feilloos en Josselien’s begeleiding is echt fantastisch’

‘Het is geweldig om menselijke issues in samenwerking met dieren uit te werken.’

‘Dankzij Josselien en Pearl Jam besef ik hoe fijn en eenvoudig het is om vanuit je buikgevoel te werken.’

Trainer: Josselien Janssens, Leiderschapscoach, Eponaquest & Medicine Horse Way Master Instructeur

Josselien Janssens, Trainer-Coach & paard Raya - bewerkt - kopie Josselien is sinds 2011 trainer-coach leiderschapsontwikkeling met paarden.

“Na 18 jaar als o.a. team- en procesleider voor een internationale organisatie gewerkt te hebben, was het tijd mijn eigen weg in te slaan. Sinds jaren verdiep ik me in de natuurlijke band tussen mensen en paarden en wat die ons leert over leven en leiderschap. Omgaan met paarden heeft een enorm positieve impact gehad op mijn eigen functioneren als  leider en als mens.”

Josselien is van oorsprong journalist en communicatieprofessional en heeft haar sporen verdiend als voorzitter, presentator en onderhandelingsleider. Ze heeft de postacademische studie management in de filantropische sector afgerond aan de VU.

Josselien werkt als trainer-coach leiderschapsontwikkeling en teambuilding met paarden, en leidt therapeuten en coaches op om het werken met paarden te integreren in hun praktijk. Haar opleiding tot instructeur ervaringsgericht leren met paarden deed ze bij Eponaquest LLC van Linda Kohanov in Arizona.

Sinds 2014 organiseert Josselien deze opleiding in Nederland. Ze redigeerde de meest recente boeken van Linda Kohanov – De Kracht van de Kudde, en De vijf rollen van een Meesterherder, in het Nederlands en is lid van de internationale stuurgroep van de Eponaquest/Medicine Horse Way opleiding tot paardencoach.

Co-trainer (bij meer dan 4 deelnemers) Judith van Heerde: bedrijfscoach, Medicine Horse Way Instructeur

Kopie (3) van RBF_8624 kopieJudith is sinds 2012 bedrijfscoach, bedrijfsmaatschappelijk werker en paardencoach.

“Ook ik stond op een keerpunt. ‘Ik ben sterk als een paard’, dacht ik altijd. Tot ik met een klap uit het zadel werd geslagen. Opstaan, schouders recht en doorgaan. Twee keer volgehouden. De derde keer startte ik mijn eigen praktijk.”

Judith heeft zo’n 20 jaar in de zorg gewerkt, van verpleegkundige, coördinator, teamleider tot manager. Ze volgde de post-HBO Coach aan het Windesheim te Zwolle (NOBCO) , de Post HBO Bedrijfsmaatschappelijk werk aan de CHE Ede en de master opleiding Systemisch werk bij Bureau Land, instituut voor toegepaste psychologie.

Voor coachen met paarden volgde ze de leergang Coachen met Paarden vanuit Haptonomisch Perspectief en het NOW programma. Judith rondde in mei 2017 de Medicine Horse Way Instructeursopleiding ervaringsgericht leren met paarden af.

Praktische informatie:

De combinatie van de instrumenten en de opbouw van de workshop zorgt voor een uniek en geïntegreerd geheel, waarin het inchecken met je eigen proces met behulp van paarden centraal staat.

Er wordt tijdens deze training niet paardgereden. Paardenervaring is niet vereist om deel te nemen. Voor ruiters biedt deze training een heel nieuw perspectief op de rol van paarden in hun leven.

Eerstvolgende data:

□ donderdag 15 en vrijdag 16 juni 2017
□ donderdag 6 en vrijdag 7 juli 2017
□ zaterdag 22 en zondag 23 juli 2017
□ zaterdag 9 en zondag 10 september 2017
□ maandag 9 en dinsdag 10 oktober 2017

Locatie: Amstelhoek (NH-UT) of Bantega (FR-DR)

Kosten 2 daagse workshop: €347,- incl. btw voor particulieren, excl. btw voor zakelijke deelnemers. Lunch en materialen zijn inbegrepen.

Geef je hier op!

Naam

E-mail

Telefoonnummer

Ik schrijf me in voor de training van:

Klik hier om de Algemene Voorwaarden te lezen
Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ben hiermee akkoord.

Ik betaal per:
IDeal via de link hieronderBankoverschrijving-stuur mij een factuur.

Factuurggegevens
(Bedrijfs)naam:

Straat:

Pc & Woonplaats:

Opmerkingen

*** Let op*** Klik éérst op “verzenden” om je inschrijfgegevens door te sturen, voor je de IDEAL betaallink aanklikt. De betaallink verzendt namelijk het formulier niet!

Betaal met IDeal:

Betaal hier als je als particulier deelneemt: €347,- inclusief 21% btw

iDeal

Betaal hier als je bedrijf of btw-plichtige organisatie betaalt: €347,- exclusief 21% btw

iDeal

Heb je algemene vragen? Gebruik dan het contactformulier.

DelenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page