Het hart van evolutie: Linda Kohanov zet aannames over mens-dier relatie op zijn kop

Linda Kohanov en Charlie bij Hof ter Weyden, Essen, BE. Foto (c) Natascha van den Bergh, AHA-Design

De Amerikaanse bestsellerauteur Linda Kohanov bereikt een wereldwijd publiek met haar vernieuwende visie op menselijk leiderschap volgens de kuddewijsheid van het paard. Ze bezocht in juli 2018 ons land om haar nieuwe boek ‘De Vijf Rollen van een Meesterherder’ te promoten. Haar dagtraining en lezing waren een groot succes.

In het researchen van leiderschapsculturen over de hele wereld ontdekte Linda Kohanov hoe oorspronkelijke nomadische herdersstammen vijf rollen op hoog niveau beheersen om hun kuddes van A naar B te krijgen, zonder afhankelijk te zijn van hekken en touwen: de Dominant, de Leider,  de Verzorger/Metgezel, de Wachter, en het Roofdier.

Een “Meesterherder” moet vloeiend kunnen schakelen tussen het inzetten deze rollen. We zien ze niet alleen terug bij de mensen maar ook bij de kuddedieren waar zij van afhankelijk zijn.

Hoe je deze rollen vloeiend in kunt zetten om je doelen te bereiken in de mensenkudde, leer je in de trainingen en workshops van instructeurs die de Master Herder opleiding bij Linda hebben afgerond.

Aannames over evolutie op zijn kop

Leerde mensen dit soort natuurlijk leiderschapsgedrag van dieren, of is het andersom? Wie maakte er eerst contact: de mens met het paard, of de paard met het mens? Wie was er eerder in de menselijke evolutie, de nomade, of de boer?

In haar lezing “The Heart of Evolution” ging Linda dieper op deze fascinerende vraagstukken in. Ze is daarbij beslist niet bang om onze diep ingesleten aannames over de evolutie van onze relatie met dieren op zijn kop te zetten! Heb je de lezing gemist, dan is het lezen van haar boek De Vijf Rollen van een Meesterherder, een aanrader.

Het ligt in de verwachting dat Linda in september 2019 opnieuw ons land zal bezoeken om een driedaagse training te geven.

Voor meer informtatie:

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *