Imelda de Smet-Kessels

Voorjaar 2013 057Eponaquest Instructeur, Ervaringsgericht Leren met Paarden (2008)(POH 2013)(*)

Focusgebieden: Persoonlijke groei, Relaties, Familieopstellingen, Het kind in jezelf, Werken met kinderen, Bachbloesems

Professionele achtergrond: Natuurgeneeskundige (1977), KNHS Orun Basisinstructeur (2005)

Aanvullende specialisaties: Bachbloesems

“Ik voel me vooral een pionier en verbonden met het westerse sjamanisme. Via vele omzwervingen leerde ik mijn lessen op deze aarde. Ik reisde over de wereld, door culturen in vier windrichtingen, leerde mediteren en zwom met dolfijnen. Als een Indiaanse Warriorwoman nam ik mijn ervaringen bij de Hopi, Navajo en Apache’s mee naar huis om met anderen te delen.

Op mijn 40e begon ik met een paardrijles per week. Tijdens die lessen heb ik steeds gedacht: als ik ooit een eigen paard krijg, zal ik de basis heel anders doen! In 1996 ontmoette ik Kamee en zij werd op een hele wonderlijke manier mijn eerste eigen paard. Met haar zwierf ik door de bossen, over ruiterpaden en langs de stranden en ik leerde enorm veel van haar. Na verloop van tijd stroomde ik letterlijk over en wilde mijn rijke kennis met anderen delen.

De verbinding met de Natuur en Moeder Aarde inspireren mij elke dag weer oneindig. Ik begon met de vertaling van Linda Kohanov’s eerste boek, ‘De Tao van Equus’. Nadat ik Linda Kohanov persoonlijk ontmoette en haar opleiding tot erkend instructeur van Eponaquest volgde, vertaalde ik ook haar boek ‘Ruiter tussen Twee Werelden’ in het Nederlands (2007).”

Activiteiten:

Imelda’s werk richt zich op de ontwikkeling van volwassenen en kinderen in samenwerking met paarden. Ze organiseert retraites in Frankrijk. Imelda heeft meegewerkt aan de vertaling en publicatie van Linda Kohanov’s nieuwste boek ‘De Vijf Rollen van een Meesterherder’, dat in de lente van 2017 is verschenen.

Paarden:

Kamee, Whoopi, Simone en Lobke.

Contact & website:IMG_3815

Spirit of Epona
Le Bocage
61120  Ticheville
Basse Normandie
Tel: 06-22228168
Email: info@spiritofepona.nl
Web: www.spiritofepona.nl

(*) De afkorting POH betekent dat deze Eponaquest Instructeur het bijscholingsprogramma “De kracht van de kudde” afgerond heeft bij Linda Kohanov. Daarin leren instructeurs om de leiderschapsprincipes en instrumenten uit de boeken De Kracht van de Kudde en De Vijf Rollen van de Meesterherder in te zetten in training & coaching.

DelenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page