Josselien Janssens

DSC_0010 (2) Eponaquest Advanced Instructeur POH Medicine Horse Way Master Instructor

Focusgebieden: Leiderschapsontwikkeling, teambuilding, persoonlijke groei, begeleiding bij posttraumatisch stressyndroom.

NOW programma en de Eponaquest/Medicine Horse Way opleiding in Nederland en België.

Professionele achtergrond: Training & coaching, journalistiek & communicatie, internationale team- & projectleider.

Aanvullende specialisaties: Ervaringsdeskundige omgaan met posttraumatisch stresssyndroom, Holistische gezondheidszorg, holistisch paardentrainer

“Van het natuurlijke leiderschap bij paarden heb ik geleerd dat je als leider alleen effectief bent als je volledig één bent met je intuïtie -de wijsheid van je hart- in elke keuze en beslissing. Je laten leiden door je gevoel is echter wel iets anders dan de speelbal zijn van je emoties. Die leer je in het werken met paarden begrijpen als bron van de belangrijkste informatie voor elke volgende stap.

Paarden leven in het hier en nu, en communiceren zonder woorden vele malen effectiever dan wij vaak mét! In de strijd om te overleven hebben ze zich gespecialiseerd in niet-agressief, natuurlijk leiderschap. Zij zijn een belangrijke inspiratiebron van effectieve sociale intelligentie voor de ‘ mensenkuddes’  die het verschil willen maken.

Het werken paarden heeft mij geholpen te helen van trauma, beter te functioneren als leider en productieve relaties te onderhouden op mijn werk en in mijn persoonlijke leven. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te helpen ook in hun ‘paardenkracht’ te staan.”

Activiteiten:

Geplande trainingen en workshops:

Eponaquest Introductiemiddag (2.5u)
Voor mensen die kennis willen maken met de Eponaquest aanpak in ervaringsgericht leren met paarden en de opleiding van Linda Kohanov. In 2017 ook enkele data gepland in België.

Training Natuurlijk Leiderschap In Verbinding (2 dagen)
Voor leidinggevenden, ondernemers, (paarden)coaches, zorgprofessionals
(In samenwerking met Medicine Horse Way Instructeur Judith van Heerde) In deze training ontdek je jouw unieke leiderschapskracht en uitdaging met paarden als spiegel. Je oefent met instrumenten om anderen te motiveren en versterkt je basis voor authentieke relaties. Je verdiept interpersoonlijke en leiderschapsvaardigheden vanuit de verbinding met de paarden en de intervisie met andere professionals, met behulp van de Eponaquest instrumenten.

Training Angst de Baas voor ruiters en paarden
(In samenwerking met Medicine Horse Way Instructeur Linda Polak). Voor ruiters die beter willen omgaan met angst bij zichzelf en hun paard en weer veilig en met plezier paard willen rijden.

Training Paard & Mens in Contact
(In samenwerking met Medicine Horse Way Instructeur Linda Polak). Leiderschap van je paard vanuit lichaamstaal en innerlijke verbinding: een verfrissende kijk op training voor ruiters die samen met paarden verder willen groeien in hun horsemanship en persoonlijke ontwikkeling.

Paarden:

Pyrenees begpaard Raya du Mont d’ Etanges (foto boven) en Shetland pony Billy (foto onder)
Andalusiers Habanero, Zurito, en Zorro (de witte paarden op veel van de foto’s op deze site)
20150505_111355

Contact & website:

Rayamedicine Training & Coaching (Teams met Paardenkracht)
Stuyvesantstraat 11
2071VH Santpoort Noord

Tel: 06-20323316
Email: info@rayamedicine.nl
Web: www.rayamedicine.nl

(*) De afkorting POH betekent dat deze Eponaquest Instructeur het bijscholingsprogramma “De kracht van de kudde” afgerond heeft bij Linda Kohanov. Daarin leren instructeurs om de leiderschapsprincipes en instrumenten uit de boeken De Kracht van de Kudde en De Vijf Rollen van de Meesterherder in te zetten in training & coaching.

DelenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page