Josselien Janssens

Hoe paarden ons kunnen helpen met beter functioneren in ons leven..

Wil jij weten hoe paarden ons kunnen helpen met beter functioneren in je leven? Ik vertel het je graag! Wil jij hiermee actief aan de slag? Kom naar de 2-daagse Eponaquest Workshop. Deze aanpak is ontwikkeld door de Amerikaanse auteur Linda Kohanov en gebaseerd op de volgende principes: -Herkennen en doorbreken van je innerlijke blokkades-Je emoties te begrijpen als belangrijke informatiebron-Instrumenten voor het onderhouden van authentieke relaties-Je eigen grenzen herkennen en aangeven-Effectief communiceren in relaties, thuis en op je werk-Anderen motiveren terwijl je zelf in balans blijftMeer informatie? https://www.krachtvandekudde.nl/evenementen/introductieworkshops/#02#paarden #paardrijden #workshop

Geplaatst door Eponaquest & Medicine Horse Way Academy Paardencoach/Equitherapie NL op Dinsdag 30 april 2019

Contactgegevens:
Rayamedicine Training & Coaching (Teams met Paardenkracht)
Prins Hendrikkade 511B
1011TE Amsterdam

Training & Opleidingslocaties:
Achterveld en Lunteren, Gelderland
Essen, BE (nabij Roosendaal)
Oudenburg, BE (nabij Oostende)

Tel: 06-36461503
Email: info@rayamedicine.nl
Website: www.rayamedicine.nl (voor training & coaching) en www.angst-de-baas.nl (voor ruiters)

Advanced Eponaquest Instructor POH
Master Herder Instructor

Medicine Horse Way Master Instructor

Focusgebieden:

Leiderschapsontwikkeling, teambuilding, persoonlijke groei. Coaching en begeleiding rond omgaan met posttraumatisch stressyndroom. Training voor ruiters in omgaan met angst bij zichzelf en bij het paard. Coördinator van de Eponaquest/Medicine Horse Way opleiding voor Nederland en België.

Professionele achtergrond: Leiderschapstrainer, journalistiek & communicatie, internationale team- & projectleider.

Aanvullende specialisaties: Ervaringsdeskundige omgaan met posttraumatisch stresssyndroom, Holistische gezondheidszorg, holistisch paardentrainer

“Van het natuurlijke leiderschap bij paarden heb ik geleerd dat je als leider het meest effectief bent als je luistert naar je intuïtie -de wijsheid van je hart- in elke keuze en beslissing. Je laten leiden door je hart en gevoel is beslist niet hetzelfde als de speelbal zijn van je emoties. Die leer je in het werken met paarden begrijpen als bron van de belangrijkste informatie voor elke volgende stap.

Paarden leven in het hier en nu, en communiceren zonder woorden vaak vele malen effectiever dan wij mét! In de strijd om te overleven hebben ze zich gespecialiseerd in niet-agressief, natuurlijk leiderschap. Zij zijn een belangrijke inspiratiebron voor effectief sociaal gedrag voor de ‘mensenkuddes’  die het verschil willen maken.

Het werken paarden heeft mij geholpen te helen van trauma, beter te functioneren als leider en productieve relaties te onderhouden op mijn werk en in mijn persoonlijke leven. Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te helpen ook in hun ‘paardenkracht’ te staan.”

Activiteiten:

Artikelen, blogs:

De besmettelijkheid van hoop en vrees: 3 tips van de paardenkudde om de Corona-crisis te doorstaan

De kracht van het “NOW”

Zo focus je op wat je WEL wilt!

Wie, ik? Jaloers? – Benut de positieve kracht van jaloezie!

Tao van Equus: healing en communicatie met paarden

Geplande trainingen en workshops:

Eponaquest Introductiemiddag (2.5u) en Weekendworkshops
Voor mensen die kennis willen maken met de Eponaquest aanpak in ervaringsgericht leren met paarden en de opleiding van Linda Kohanov.

Nature of Wisdom programma
Een diepgaand persoonlijk ontwikkelingsprogramma met paarden als gids, voor professionals en personen die hun beperkende patronen willen transformeren. Dit programma is op zichzelfstaand te volgen en is tevens het eerste deel van de Nederlandse opleiding volgens het curriculum van Linda Kohanov.

Training Angst de Baas voor ruiters en paarden
(In samenwerking met Linda Polak). Voor ruiters die beter willen omgaan met angst bij zichzelf en hun paard en weer veilig en met plezier paard willen rijden.

Paarden:

Pyrenees begpaard Raya du Mont d’ Etanges (foto boven) en Shetland pony Billy (foto onder)
Andalusiers Habanero, Zurito, en Zorro (de witte paarden op veel van de foto’s op deze site)
20150505_111355

Contact & website:

Rayamedicine Training & Coaching (Teams met Paardenkracht)
Prins Hendrikkade 511B
1011TE Amsterdam
Tel: 06-20323316
Email: info@rayamedicine.nl
Website: www.rayamedicine.nl en www.angst-de-baas.nl