Linda Kohanov in Nederland & België 2018

De Amerikaanse auteur Linda Kohanov is een wereldwijde pionier op het gebied van training en coaching met paarden als ‘spiegel’.

In juni 2018 geeft ze in Nederland en België een lezing en dagtraining rond de leiderschapsprincipes in haar nieuwste boek: De Vijf Rollen van een Meesterherder.

.

Met haar vernieuwende visie op leiderschap en samenwerking ontleend uit het natuurlijke kuddegedrag van paarden, geeft Kohanov ons meer inzicht in hoe we als mens beter kunnen functioneren in de ‘kuddes’ waar we allemaal deel van uitmaken. Haar boeken zijn internationale bestsellers. Linda Kohanov’s inzichten hebben geleid tot een revolutionaire benadering in training, coaching en leiderschap. Haar Eponaquest opleiding tot paardencoach is hierop gebaseerd.

PROGRAMMA:

Donderdag 28 juni – Presentatie “Het Hart van Evolutie: nieuw licht op de band tussen mens en dier”

Vrijdag 29 juni – Eéndaagse leiderschapstraining “De Vijf Rollen van een Meesterherder”

Alle programma’s wordt in het Engels gegeven. De evenementen vinden plaats bij Hof ter Weyden, Greefstraat 1, B-2910 Essen, België (vlakbij Roosendaal, NL)

Avondlezing: The Heart Of Evolution

Donderdag 28 juni, 19:00-22:00

Wederzijdse transformatie: nieuw licht op de band tussen mens en dier

In deze interactieve presentatie deelt bestsellerauteur Linda Kohanov haar bijzondere en baanbrekende inzichten over de kracht van de band tussen mensen en dieren.

Linda Kohanov’s research zet algemene aannames over hoe en waarom onze voorouders hechte samenwerkingsverbanden met dieren aangingen, op zijn kop. Een van haar meest verbazende bevindingen, is dat sommige soorten, inclusief paarden, heel wel mogelijk zelf contact gezocht hebben met mensen, in plaats van andersom!

In deze lezing neemt Kohanov ons mee in de leefwereld van nomaden die continu met hun vee rondtrekken. Ze beschrijft hun ‘fluide’ leiderschapsvaardigheid voor het omgaan met alle onverwachte wendingen die het leven geeft. Deze legt ze naast de moderne, mechanische praktijk van het gebruiken van dieren als productiemiddel. Ze laat zien hoe onze relatie met dieren effect heeft op ons algehele maatschappelijke welzijn. En wat we van dieren kunnen leren om dit moment in de geschiedenis ons persoonlijke én collectieve welzijn te vergroten.

Er wordt tijdens de lezing niet direct met paarden gewerkt. De voertaal is Engels.


Locatie: Hof ter Weyden, Greefstraat 1, B-2910 Essen, België (vlakbij Roosendaal, NL)
Data/tijd: donderdag 28 juni 2018 – 19:00-22:00
Kosten: €47,- (Woon je ook de dagtraining bij? Dan krijg je korting op een combinatieticket!)


Eéndaagse leiderschapstraining: ‘The Five Roles of A Master Herder’

29 juni 2018

Linda Kohanov en Charlie bij Hof ter Weyden, België – foto (C) Natascha van den Bergh, AHA-Design

• Wil je anderen motiveren en grenzen stellen zonder dwang?

• Wil je beter je eigen ruimte innemen op je werk en thuis?

• Wil je beperkende patronen in je leven en relaties overwinnen?

In deze interactieve training, ga je onder leiding van Linda Kohanov intensief aan het werk met haar leiderschapsmodel ‘De Vijf Rollen van een Meesterherder’ en pas je dit toe op je eigen situatie.

Linda Kohanov heeft een revolutionair en toch simpel model van vijf natuurlijke rollen ontdekt, waarmee we op ons werk en in onze relaties dingen gedaan krijgen. De rollen zijn: de Dominante, de Leider, de Wachter, de Verzorger/Metgezel, het Roofdier.

Oorspronkelijke nomadische herdersstammen drijven hun paarden, kamelen of runderen door verschillende landschappen en klimaten, zonder afhankelijk te zijn van hekken of touwen. Zij gebruiken daarvoor deze vijf rollen in hun lichaamstaal. Deze rollen zien we niet alleen terug bij de herders, maar ook bij de kuddedieren waar ons menselijke bestaan onlosmakelijk mee verbonden is.

Je hebt al deze rollen nodig om je doelen op een zowel effectieve als constructieve manier te bereiken. Je hebt echter vaak één of twee voorkeursrollen, en vindt de andere rollen moeilijker om zelf te gebruiken. De uitdagingen die daardoor ontstaan, zijn alleen te overwinnen, door alle rollen in balans te leren inzetten.

Aan het eind van de dag kun je de  Vijf Rollen: de Dominante, de Leider, the Wachter, de Verzorger/Metgezel, het Roofdier, bij jezelf en anderen herkennen. Je hebt inzicht in wat jouw eigen voorkeursrol is in verschillende situaties en hoe je de rollen  in  balans kunt brengen voor effectief natuurlijk leiderschap. Deze kennis kun je direct bewust toepassen om je eigen leiderschap (op het werk en thuis) te versterken.

De training bevat verschillende ervaringsgerichte oefeningen rond de Vijf Rollen. Er wordt in deze dagtraining niet direct met paarden gewerkt. De voertaal is Engels.

Locatie: Hof ter Weyden, Greefstraat 1, B-2910 Essen, België (vlakbij Roosendaal, NL)
Data/tijd: vrijdag 29 juni 2018 – 10:00-18:00
Kosten: €147,- (Woon je ook de lezing bij? Dan krijg je korting op een combinatieticket!)