Nature of Wisdom

Transformeer je leven met de kracht van de paardenkudde
paard-now

Het Nature of Wisdom programma is gericht is op het bereiken van je doelen vanuit je natuurlijke kracht en talent.

Om in je kracht te staan moet je de confrontatie aangaan met oude patronen en beperkende overtuigingen.

Paarden zijn onze gids in de reis naar ons authentieke, meest krachtige zelf.

Dit programma is het mooiste cadeau voor jezelf als je vanuit je volle potentieel wilt leven.

In februari 2022 start de volgende groep.

Nature of Wisdom

NOW staat voor “Nature of Wisdom”: de wijsheid die je aanboort door te luisteren naar je eigen natuur, en door de taal van je emoties te leren begrijpen.

In dit diepgaande persoonlijke doorbraakprogramma helpen paarden je de onderbewuste patronen in je levenspad, carrière, relaties en uitdagingen positief te veranderen. Het programma bestaat uit twee intensieve delen met daar tussenin een begeleid intervisietraject met ervaringsgerichte leeropdrachten.

In dit traject boor je jouw innerlijke krachtbron van wijsheid aan met paarden als gids en spiegel. Deze leergang brengt eeuwenoude spirituele inzichten samen met de nieuwste kennis op het gebied van de menselijke psyche.

Transformatie van oude patronen

In het NOW programma tonen paarden de weg naar een vergroot bewustzijn over jezelf, je kracht en je uitdagingen in je leven, familie, werk en gemeenschap. Je leert op authentieke manier te communiceren, gezonde grenzen te stellen aan jezelf en anderen, en je gaat naar het leven kijken vanuit een groter perspectief op wie je bent, en wat voor jou mogelijk is.

Het programma bundelt de professionele praktijkkennis van meer dan 20 jaar van pioniers Linda Kohanov, Carol Roush en rond de 300 Eponaquest instructeurs wereldwijd die zij hebben opgeleid.

Noordamerikaanse sjamanistische tradities komen in dit programma samen met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Westerse psychologie en oosterse mindfulness. Het is een onvergetelijke ervaring waarin je jouw eigen patronen transformeert en met nieuwe ogen naar de wereld en je rol erin leert kijken.

.

P1020545_bg

Advanced Eponaquest Instructor en Medicine Horse Way Master Instructor Josselien met hengst Barragan (kheiron.be)

Paarden: meer dan een spiegel

Paarden accepteren van nature dat alles continu verandert. Ze laten ons zien hoe je met je volle bewustzijn in het hier en nu kunt leven, zonder je energie te verliezen aan zaken waar je geen directe invloed op hebt.

Het natuurlijke kuddegedrag van paarden staat model voor effectieve communicatie, authentieke relaties, intuïtief leiderschap, en samen werken en leven gebaseerd op de unieke talenten en competenties van het individu.

Paarden leren ons het geheim van lichaamstaal als de ‘overige 90%’ van communicatie. Het bewustzijn van emoties als kwetsbaarheid is voor een paard de bron van zijn kracht in plaats van het toegeven aan zwakte. Paarden tonen ons dat je je niet als een roofdier hoeft te gedragen om sterk in het leven te staan.

In het leren van de vaardigheden voor leiderschap en emotionele weerbaarheid geïnspireerd op de paardenkudde, ligt de sleutel tot het nemen van de betere beslissingen, en een hogere kwaliteit van ons bestaan.

Onderdeel van de internationale Eponaquest opleiding

Het 2x 6-daagse NOW programma staat op zichzelf als persoonlijk ontwikkelingsprogramma. Het is geschikt voor iedereen die serieus wil investeren in zijn of haar transformatie “van overleven naar voluit leven”. Het programma vormt tevens het eerste deel van de internationale opleiding voor therapeuten, trainers en coaches die ervaringsgericht leren met paarden volgens de methode van Linda Kohanov willen integreren in hun werk.

Carol

Carol Roush

Het NOW programma is ontwikkeld door de Amerikaanse Carol Roush, Advanced Eponaquest Instructeur, oprichtster van de Medicine Horse Way opleiding en sjamaan volgens de traditie van haar Amerikaanse inheemse voorouders.

Carol is één van de mensen die vanaf het begin met Linda Kohanov heeft samengewerkt om de Eponaquest opleiding voor ervaringsgericht en therapeutisch ‘spiegelen’ met paarden te ontwikkelen.

De opzet van het NOW programma combineert de nieuwste kennis rond de psychologie van persoonlijke ontwikkeling met een holistische sjamanistische visie op het leven en de kracht van Oosterse mindfulness.

De NOW Trainers

In Nederland wordt het NOW programma aangeboden door Josselien Janssens, Medicine Horse Way Master Instructor, Advanced Eponaquest Instructeur, Master Herder Instructeur en Eponaquest Faculteitslid.

Naast Josselien, zijn er een aantal Medicine Horse Way en Eponaquest Instructeurs opgeleid om het NOW programma te co-faciliteren. Bij 5 of meer deelnemers, zijn er altijd meer instructeurs aanwezig om met Josselien het programma te begeleiden.

Over Josselien Janssens

Josselien Janssens en Linda Kohanov, Augustus 2014Josselien (op de foto links naast Linda Kohanov tijdens diens bezoek in Nederland en Belgie in 2014) is trainer-coach leiderschapsontwikkeling en teambuilding, en geeft intensieve workshops en persoonlijke doorbraakprogramma’s volgens de Eponaquest methode. Ze volgde in 2010 het NOW programma bij Carol Roush, en rondde in 2011, als derde Nederlander, bij Linda Kohanov de opleiding tot Eponaquest Instructeur af.

Josselien is lid van de internationale Medicine Horse Way stuurgroep die de opleiding in Europa vorm geeft. Ze geeft regelmatig persoonlijke ontwikkelingsworkshops met paarden rond thema’s als leiderschap, verbinding en het overwinnen van angst en blokkades.

Josselien over het NOW programma:

“Ik ben op precies het juiste moment in mijn leven in het NOW programma terecht gekomen. Ik stond op een kruispunt in mijn carrière, er stond geen steen van mijn persoonlijke leven meer op elkaar, en al mijn oude zekerheden waren weggevallen. Het enige dat ik zeker wist was dat ik de rest van mijn leven in de buurt van paarden moest zijn!

Het NOW programma hielp me praktische invulling te geven aan het volgen van mijn hart terwijl ik in verbinding blijf met mezelf en de mensen om me heen. Sinds ik heb besloten om van dit werk mijn nieuwe carrière te maken put nog dagelijks uit de schat van mogelijkheden die de paarden me tijdens het NOW programma in mezelf hebben laten zien.

Het is tot nu toe de beste beslissing in mijn leven geweest om deze stap te nemen. Ik geniet van het voorrecht om deze waardevolle leergang en instrumenten met anderen te mogen delen – en neem uiteraard dagelijks mijn eigen medicijn!”

Wat deelnemers zeggen over het programma en de begeleiding:

“De paarden die je inzet zijn de spiegels, maar, Josselien, jij bent de paardenkracht die leidt tot de transformatie.”

“Paarden spiegelen ons feilloos en Josselien’s begeleiding is echt fantastisch”

“Dit is een programma dat je leven verandert. Eerlijk gezegd is het niet voor mensen die zich gauw laten afschrikken door uitdagingen! … Hoe belangrijk is het voor jou om contact te maken met je innerlijke vuur van passie en doelgerichtheid? Hoe belangrijk vind je het om weer in harmonie te komen met je hart? Als dit je doel is, bereid je dan voor om je kwetsbaar en oncomfortabel te voelen.”

“Een ding weet ik zeker: je krijgt de allerbeste begeleiding die deze wereld te bieden heeft, zowel op twee, als vier benen! Wat je nodig hebt is een sterke drang naar vrijheid. De beloning: ongelimiteerde mogelijkheden. Geniet van de rit!”

“Misschien het mooiste geschenk in al deze diepe leermomenten is dat ik mezelf mee ging maken als de persoon die ik altijd heb willen zijn.”

.

Achter de wolken van beperkende overtuigingen schijnt de zon van onze authentieke kracht.  (c) Josselien Janssens

ooo

Data en praktische informatie

NOW kan ook als individueel traject worden ingepland. Neem contact op voor meer informatie.

Eerstvolgende data:

Februari & maart 2022 – NOW XIV

Deel I (2×3 dagen): vrijdag 11 – zondag 13 februari & vrijdag 18 – zondag 20 februari
Deel II (1×6 dagen): dinsdag 29 maart – zondag 3 april 2022

September & oktober 2022 – NOW XV

Deel I (2×3 dagen): vrijdag 2 – zondag 4 september & vrijdag 9 – zondag 11 september
Deel II (1×6 dagen): dinsdag 25 – zondag 30 oktober 2022

Locatie:  Stal Het Lage Veld, Lage Veldweg 18a, Lunteren

Voertaal: Nederlands en indien gewenst, Engels. Alle cursusmaterialen zijn in het Nederlands vertaald en in het Engels beschikbaar.

Prijs: € 3.200,-  (inclusief intake, koffie, thee, lunches, materialen. Exclusief overnachtingen, ontbijt, diner, vervoer). Dit bedrag is exclusief 21% btw bij business-to-business betalingen.

Algemene voorwaarden en Privacyverklaring:
Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring

Wil je het intakeformulier ontvangen, of heb je meer vragen? Gebruik dit contactformulier:    Wij beschermen je gegevens goed: Lees hier onze privacyverklaring

    Hou mij via email op de hoogte van activiteiten