Nature of Wisdom

Transformeer je leven met behulp van paarden
paard-now

  • Wil je vooruit in je leven maar word je beperkt door patronen uit het verleden?
  • Wil je beter functioneren in relaties op je werk en thuis?
  • Wil je jouw doelen bereiken vanuit je natuurlijke kracht en talent?
  • Raken paarden jou in je hart en wil je die connectie begrijpen?

Dan is het Nature of Wisdom programma het mooiste geschenk dat je jezelf kunt geven.

In februari 2019 start de volgende groep.

Nature of Wisdom

NOW staat voor “Nature of Wisdom”: de wijsheid die je aanboort door te luisteren naar je eigen natuur, en door de taal van je emoties te leren begrijpen.

In dit diepgaande persoonlijke doorbraakprogramma helpen paarden je de onderbewuste patronen in je levenspad, carrière, relaties en uitdagingen positief te veranderen. Het programma bestaat uit twee intensieve delen met daar tussenin een begeleid intervisietraject met ervaringsgerichte leeropdrachten.

In dit traject boor je jouw innerlijke krachtbron van wijsheid aan met paarden als gids en spiegel. Deze leergang brengt eeuwenoude spirituele inzichten samen met de nieuwste kennis op het gebied van de menselijke psyche.

Transformatie van oude patronen

In het NOW programma tonen paarden de weg naar een vergroot bewustzijn over jezelf, je kracht en je uitdagingen in je leven, familie, werk en gemeenschap. Je leert op authentieke manier te communiceren, gezonde grenzen te stellen aan jezelf en anderen, en je gaat naar het leven kijken vanuit een groter perspectief op wie je bent, en wat voor jou mogelijk is.

Het programma bundelt de professionele praktijkkennis van meer dan 20 jaar van pioniers Linda Kohanov, Carol Roush en rond de 300 Eponaquest instructeurs wereldwijd die zij hebben opgeleid.

Noordamerikaanse sjamanistische tradities komen in dit programma samen met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Westerse psychologie en oosterse mindfulness. Het is een onvergetelijke ervaring waarin je jouw eigen patronen transformeert en met nieuwe ogen naar de wereld en je rol erin leert kijken.

.

P1020545_bg

Eponaquest Instructeur Josselien Janssens met hengst Barragan bij kheiron.be

Paarden: meer dan een spiegel

Paarden accepteren van nature dat alles continu verandert. Ze laten ons zien hoe je met je volle bewustzijn in het hier en nu kunt leven, zonder je energie te verliezen aan zaken waar je geen directe invloed op hebt.

Het natuurlijke kuddegedrag van paarden staat model voor effectieve communicatie, authentieke relaties, intuïtief leiderschap, en samen werken en leven gebaseerd op de unieke talenten en competenties van het individu.

Paarden leren ons het geheim van lichaamstaal als de ‘overige 90%’ van communicatie. Het bewustzijn van emoties als kwetsbaarheid is voor een paard de bron van zijn kracht in plaats van het toegeven aan zwakte. Paarden tonen ons dat je je niet als een roofdier hoeft te gedragen om sterk in het leven te staan.

In het leren van de vaardigheden voor leiderschap en emotionele weerbaarheid geïnspireerd op de paardenkudde, ligt de sleutel tot het nemen van de betere beslissingen, en een hogere kwaliteit van ons bestaan.

Onderdeel van de internationale Eponaquest opleiding

Het 2x 6-daagse NOW programma staat op zichzelf als persoonlijk ontwikkelingsprogramma. Het is geschikt voor iedereen die serieus wil investeren in zijn of haar transformatie “van overleven naar voluit leven”. Het programma vormt tevens het eerste deel van de internationale Eponaquest opleiding voor therapeuten, trainers en coaches die ervaringsgericht leren met paarden willen integreren in hun werk.

Carol

Carol Roush

Het NOW programma is ontwikkeld door de Amerikaanse Carol Roush, Advanced Eponaquest Instructeur, oprichtster van de Medicine Horse Way opleiding en sjamaan volgens de traditie van haar Amerikaanse inheemse voorouders.

Carol is één van de mensen die vanaf het begin met Linda Kohanov heeft samengewerkt om de Eponaquest opleiding voor ervaringsgericht en therapeutisch ‘spiegelen’ met paarden te ontwikkelen.

De opzet van het NOW programma combineert de nieuwste kennis rond de psychologie van persoonlijke ontwikkeling met een holistische sjamanistische visie op het leven en de kracht van Oosterse mindfulness.

De NOW Trainers

In Nederland wordt het NOW programma aangeboden door Josselien Janssens, Medicine Horse Way Master Instructor & Eponaquest Instructeur.

Bij 5 of minder deelnemers wordt het programma geleid door Josselien, geassisteerd door Nederlandse Medicine Horse Way Instructeurs.

Bij meer dan 5 deelnemers wordt Josselien vergezeld door Carol Roush of een Europese Medicine Horse Way Master Instructor. Als er meer dan 8 deelnemers zijn komt daar nog een tweede Instructeur bij.

Over Josselien Janssens

Josselien Janssens en Linda Kohanov, Augustus 2014Het NOW Programma wordt in Nederland gegeven door Josselien Janssens, .

Josselien (op de foto links naast Linda Kohanov tijdens diens bezoek in Nederland en Belgie in 2014) is trainer-coach leiderschapsontwikkeling en teambuilding, en geeft intensieve workshops en persoonlijke doorbraakprogramma’s volgens de Eponaquest methode. Ze volgde in 2010 het NOW programma bij Carol Roush, en rondde in 2011, als derde Nederlander, bij Linda Kohanov de opleiding tot Eponaquest Instructeur af.

Josselien is lid van de internationale Medicine Horse Way stuurgroep die de opleiding in Europa vorm geeft. Ze geeft regelmatig persoonlijke ontwikkelingsworkshops met paarden rond thema’s als leiderschap, verbinding en het overwinnen van angst en blokkades. Als je overweegt het NOW programma en de Eponaquest opleiding te gaan doen, is het volgen van zo’n korte workshop de beste manier om kennis te maken om te zien of de aanpak je ligt.

Wat deelnemers zeggen over het programma en de begeleiding:

“De paarden die je inzet zijn de spiegels, maar, Josselien, jij bent de paardenkracht die leidt tot de transformatie.”

“Paarden spiegelen ons feilloos en Josselien’s begeleiding is echt fantastisch”

“Dit is een programma dat je leven verandert. Eerlijk gezegd is het niet voor mensen die zich gauw laten afschrikken door uitdagingen! … Hoe belangrijk is het voor jou om contact te maken met je innerlijke vuur van passie en doelgerichtheid? Hoe belangrijk vind je het om weer in harmonie te komen met je hart? Als dit je doel is, bereid je dan voor om je kwetsbaar en oncomfortabel te voelen.”

“Een ding weet ik zeker: je krijgt de allerbeste begeleiding die deze wereld te bieden heeft, zowel op twee, als vier benen! Wat je nodig hebt is een sterke drang naar vrijheid. De beloning: ongelimiteerde mogelijkheden. Geniet van de rit!”

“Misschien het mooiste geschenk in al deze diepe leermomenten is dat ik mezelf mee ging maken als de persoon die ik altijd heb willen zijn.”

“Ik ben op precies het juiste moment in mijn leven in het NOW programma terecht gekomen. Het programma hielp me praktische invulling te geven aan het volgen van mijn hart terwijl ik in verbinding blijf met mezelf en de mensen om me heen. Ik put nog dagelijks uit de schat van mogelijkheden die dit programma me in mezelf heeft helpen ontdekken. Het is tot nu toe de beste beslissing in mijn leven geweest om aan het NOW programma mee te doen.”

.
Tweelranch 1

Data en praktische informatie

Het eerstvolgende Nature of Wisdom Programma:

Deel I: (2 x 3 dagen) vrij 22 februari – zo 24 februari & vrij 1 – zo 3 maart 2019
Deel II: (6 dgn) di 16 – zo 21 april 2019

Locatie:
Ofwel omgeving Amersfoort ofwel omgeving Roosendaal (wordt binnenkort bevestigd)

Voertaal: Nederlands en indien gewenst, Engels. Alle cursusmaterialen zijn in het Nederlands vertaald en in het Engels beschikbaar.

Prijs: € 3.200,-  (inclusief intake, koffie, thee, lunches, materialen. Exclusief overnachtingen, ontbijt, diner, vervoer). Dit bedrag is exclusief 21% btw bij business-to-business betalingen.

Algemene voorwaarden en Privacyverklaring:
Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring

Wil je het intakeformulier ontvangen, of heb je meer vragen? Gebruik dit contactformulier:

Wij beschermen je gegevens goed: Lees hier onze privacyverklaring

Hou mij via email op de hoogte van activiteiten

 

DelenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page