Logo Eponaquest by Linda Kohanov

de KRACHT van de KUDDE

De Eponaquest & Medicine Horse Way opleiding tot Paardencoach/Equitherapeut voor Nederland en België

Nature of Wisdom

Transformeer je leven met de kracht van de paardenkudde
paard-now

Het Nature of Wisdom programma is gericht is op het bereiken van je doelen vanuit je natuurlijke kracht en talent.

Om in je kracht te staan moet je de confrontatie aangaan met oude patronen en beperkende overtuigingen.

Paarden zijn onze gids in de reis naar ons authentieke, meest krachtige zelf.

Dit programma is het mooiste cadeau voor jezelf als je vanuit je volle potentieel wilt leven.

Eind augustus 2023 start de volgende groep.

Nature of Wisdom

NOW staat voor “Nature of Wisdom”: de wijsheid die je aanboort door te luisteren naar je eigen natuur, en door de taal van je emoties te leren begrijpen.

In dit diepgaande persoonlijke doorbraakprogramma helpen paarden je de onderbewuste patronen in je levenspad, carrière, relaties en uitdagingen positief te veranderen. Het programma bestaat uit twee intensieve delen met daar tussenin een begeleid intervisietraject met ervaringsgerichte leeropdrachten.

In dit traject boor je jouw innerlijke krachtbron van wijsheid aan met paarden als gids en spiegel. Deze leergang brengt eeuwenoude spirituele inzichten samen met de nieuwste kennis op het gebied van de menselijke psyche.

Transformatie van oude patronen

In het NOW programma tonen paarden de weg naar een vergroot bewustzijn over jezelf, je kracht en je uitdagingen in je leven, familie, werk en gemeenschap. Je leert op authentieke manier te communiceren, gezonde grenzen te stellen aan jezelf en anderen, en je gaat naar het leven kijken vanuit een groter perspectief op wie je bent, en wat voor jou mogelijk is.

Het programma bundelt de professionele praktijkkennis van meer dan 20 jaar van pioniers Linda Kohanov, Carol Roush en rond de 300 Eponaquest instructeurs wereldwijd die zij hebben opgeleid.

Noordamerikaanse sjamanistische tradities komen in dit programma samen met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Westerse psychologie en oosterse mindfulness. Het is een onvergetelijke ervaring waarin je jouw eigen patronen transformeert en met nieuwe ogen naar de wereld en je rol erin leert kijken.

.

P1020545_bg

Advanced Eponaquest Instructor en Medicine Horse Way Master Instructor Josselien met hengst Barragan (kheiron.be)

Paarden: meer dan een spiegel

Paarden accepteren van nature dat alles continu verandert. Ze laten ons zien hoe je met je volle bewustzijn in het hier en nu kunt leven, zonder je energie te verliezen aan zaken waar je geen directe invloed op hebt.

Het natuurlijke kuddegedrag van paarden staat model voor effectieve communicatie, authentieke relaties, intuïtief leiderschap, en samen werken en leven gebaseerd op de unieke talenten en competenties van het individu.

Paarden leren ons het geheim van lichaamstaal als de ‘overige 90%’ van communicatie. Het bewustzijn van emoties als kwetsbaarheid is voor een paard de bron van zijn kracht in plaats van het toegeven aan zwakte. Paarden tonen ons dat je je niet als een roofdier hoeft te gedragen om sterk in het leven te staan.

In het leren van de vaardigheden voor leiderschap en emotionele weerbaarheid geïnspireerd op de paardenkudde, ligt de sleutel tot het nemen van de betere beslissingen, en een hogere kwaliteit van ons bestaan.

Onderdeel van de internationale Eponaquest opleiding

Het 2x 6-daagse NOW programma staat op zichzelf als persoonlijk ontwikkelingsprogramma. Het is geschikt voor iedereen die serieus wil investeren in zijn of haar transformatie “van overleven naar voluit leven”. Het programma vormt tevens het eerste deel van de internationale opleiding voor therapeuten, trainers en coaches die ervaringsgericht leren met paarden volgens de methode van Linda Kohanov willen integreren in hun werk.

Carol

Carol Roush

Het NOW programma is ontwikkeld door de Amerikaanse Carol Roush, Advanced Eponaquest Instructeur, oprichtster van de Medicine Horse Way opleiding en sjamaan volgens de traditie van haar Amerikaanse inheemse voorouders.

Carol is één van de mensen die vanaf het begin met Linda Kohanov heeft samengewerkt om de Eponaquest opleiding voor ervaringsgericht en therapeutisch ‘spiegelen’ met paarden te ontwikkelen.

De opzet van het NOW programma combineert de nieuwste kennis rond de psychologie van persoonlijke ontwikkeling met een holistische sjamanistische visie op het leven en de kracht van Oosterse mindfulness.

De NOW Trainers

 

Van links naar rechts het instructeursteam van het NOW programma in februari-maart 2022: cofacilitator Babs Jasper, programmaleider Josselien Janssens, gastdocent Judith van Heerde, cofacilitator Esther van Oorspronk

In Nederland wordt het NOW programma aangeboden door Josselien Janssens, Medicine Horse Way Master Instructor, Advanced Eponaquest Instructeur, Master Herder Instructeur en Eponaquest Faculteitslid.

Naast Josselien, zijn er een aantal Medicine Horse Way en Eponaquest Instructeurs in Nederland die het NOW programma co-faciliteren bij 5 of meer deelnemers.  Ook wordt het programma ondersteund door stagiairs uit de NL opleiding.

Over Josselien Janssens

Josselien Janssens en Linda Kohanov, Augustus 2014Josselien (op de foto links naast Linda Kohanov tijdens diens bezoek in Nederland en Belgie in 2014) is trainer-coach leiderschapsontwikkeling en teambuilding, en geeft intensieve workshops en persoonlijke doorbraakprogramma’s volgens de Eponaquest methode. Ze volgde in 2010 het NOW programma bij Carol Roush, en rondde in 2011, als derde Nederlander, bij Linda Kohanov de opleiding tot Eponaquest Instructeur af.

Josselien is lid van de internationale groep collega’s die deze opleiding naar Europa heeft gehaald.

Josselien over het NOW programma:

“Ik ben op precies het juiste moment in mijn leven in het NOW programma terecht gekomen. Ik stond op een kruispunt in mijn carrière, er stond geen steen van mijn persoonlijke leven meer op elkaar, en al mijn oude zekerheden waren weggevallen. Het enige dat ik zeker wist was dat ik de rest van mijn leven in de buurt van paarden moest zijn!

Het NOW programma hielp me praktische invulling te geven aan het volgen van mijn hart terwijl ik in verbinding blijf met mezelf en de mensen om me heen. Sinds ik heb besloten om van dit werk mijn nieuwe carrière te maken put nog dagelijks uit de schat van mogelijkheden die de paarden me tijdens het NOW programma in mezelf hebben laten zien.

Het is tot nu toe de beste beslissing in mijn leven geweest om deze stap te nemen. Ik geniet van het voorrecht om deze waardevolle leergang en instrumenten met anderen te mogen delen – en neem uiteraard dagelijks mijn eigen medicijn!”

Wat deelnemers zeggen over het programma en de begeleiding:

“Hoe dankbaar kan ik me voelen. Dat ik leer, verwerk, en iedere dag opnieuw met liefde in het leven mag staan. Hoe dankbaar ben ik dat door de opleiding van Josselien Janssens dit alles tot stand is gekomen. Josselien en de paarden. Mijn eigen paard welke de motor is om deze opleiding tegen te komen. Mijn liefste tinker Queen, zacht en duidelijk  die mij zeer energetisch vertelt dat zij in mijn leven is gekomen om mij te ondersteunen verder te helen, te leven.  Deze opleiding biedt mij tools en bewustwording, om in staat te zijn mezelf te ontwikkelen. Van daaruit verbeteren mijn relaties, zowel met mens als met dier als met onze aarde, waarvan wij gebruik mogen maken.  Het is niet voor niets dat de paarden ons zoveel kunnen leren en de Eponaquest, Medicine Horse Way tools helpen mij daarbij.  Groeien naar wie ik echt graag wil zijn, vanuit mijn eigen authentieke zelf. Pure liefde,  congruentie, compassie. Leer om daadwerkelijk jou prachtige zelf te zijn. Dankbaar en kwetsbaar om dit te durven schrijven.” ~ Bettie Groenwold

“Dit is een programma dat je leven verandert. Eerlijk gezegd is het niet voor mensen die zich gauw laten afschrikken door uitdagingen! … Hoe belangrijk is het voor jou om contact te maken met je innerlijke vuur van passie en doelgerichtheid? Hoe belangrijk vind je het om weer in harmonie te komen met je hart? Als dit je doel is, bereid je dan voor om je kwetsbaar en oncomfortabel te voelen.”

“Een ding weet ik zeker: je krijgt de allerbeste begeleiding die deze wereld te bieden heeft, zowel op twee, als vier benen! Wat je nodig hebt is een sterke drang naar vrijheid. De beloning: ongelimiteerde mogelijkheden. Geniet van de rit!”

“Misschien het mooiste geschenk in al deze diepe leermomenten is dat ik mezelf mee ging maken als de persoon die ik altijd heb willen zijn.”

“De paarden die je inzet zijn de spiegels, maar, Josselien, jij bent de paardenkracht die leidt tot de transformatie.”

“Paarden spiegelen ons feilloos en Josselien’s begeleiding is echt fantastisch”

.

Achter de wolken van beperkende overtuigingen schijnt de zon van onze authentieke kracht.  (c) Josselien Janssens

ooo

Data en praktische informatie

NOW kan ook als individueel traject worden ingepland. Neem contact op via het onderstaande contactformulier voor meer informatie.

Eerstvolgende data:

September-oktober 2023 – NOW XVII
Deel I:
dinsdag 29 augustus t/m zondag 3 september 
Deel II:
dinsdag 24 t/m zondag 29 oktober

Locatie: 
Wordt binnenkort bevestigd.

Voertaal: Nederlands en indien gewenst, Engels. Alle cursusmaterialen zijn in het Nederlands vertaald en in het Engels beschikbaar.

Prijs: € 3.200,-  (inclusief intake, koffie, thee, lunches, materialen. Exclusief overnachtingen, ontbijt, diner, vervoer). Dit bedrag is exclusief 21% btw bij business-to-business betalingen.

Algemene voorwaarden en Privacyverklaring:
Bij inschrijving ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring

Wil je het intakeformulier ontvangen, of heb je meer vragen? Gebruik dit contactformulier:    Wij beschermen je gegevens goed: Lees hier onze privacyverklaring

    Hou mij via email op de hoogte van activiteiten

     

    Deze website gebruikt alleen standaard cookies die nodig zijn om goed te functioneren. We installeren geen cookies om informatie te verkrijgen voor marketing of commerciële doeleinden. | This website only uses standard cookies for functionality. We don't install cookies for marketing / commerce.